Kako da napravite ugodan i prirodan ambijent?

Kvalitet vazduha u zatvorenim prostorima

Možda ćete se iznenaditi, ali kvalitet vazduha u zatvorenim prostorima može biti značajno manji nego što ste mislili. Zbog toga je potrebno dnevno najmanje tri do četiri puta prozračiti prostoriju. Na kvalitet vazduha u unutrašnjim prostorima bitno utiče i kretanje (cirkulacija) vazduha i ukoliko imate klima uređaj, on će da doprinese da se unutar prostorije smanji temperatura i uticaće na kretanje vazduha.. ali samo u prostoriji u kojoj je postavljen. Kretanje vazduha u ostalim prostorijama će biti minimalno.

Da napravite prirodan i ugodan ambijent, potrebno je dodatno uticati na cirkulaciju vazduha u prostorijama gdje nema klima uređaja. Na taj način možete uticati da se vazduh temperaturno rasporedi jednako po cijelom prostoru. Ukoliko nemate ugrađen klima uređaj ili ga ne želite ugraditi, potrebe za prozračivanjem i kretanjem vazduha su veće.

U našoj ponudi ovog ljeta je kvalitetan uređaj koji će Vam omogućiti ravnomjerno kretanje vazduha po cijelom prostoru. Riječ je o LED plafonjeri sa ventilatorom. Brzinu kretanja ventilatora regulišete pomoću daljinskog upravljača kao i boju svjetla (toplo/hladno). LED diode od 30W, intenziteta 2400 LM, mogu ravnomjerno osvijetliti prostoriju bojom svjetla koju Vi želite.